неделя, 21 ноември 2010 г.

Новите sit-on-top каяци на Ocean Kayak за 2011 г.

NALU 12.5
   
Stand up! Сигурно сте чували за новата мода в каякинга. Само за 1-2 години този тип забавление се  наложи в цял свят и се практикува от стотици хиляди мъже, жени и деца. Накратко, stand up padlle board (SUP) e подобен на традиционната дъска за хавайски сърф, но е по-широка и по-дълга и много по-лесна за научаване. SUP е с 1 или повече финки за стабилизация и праволинеен ход. Гребецът стои прав и гребе с дълго гребло с една лопатка, подобно на това при кануто. Така преживяването е от съвсем различна гледна точка, отколкото при традиционния каяк. Със SUP могат да се изминават големи разстояния в сравнително спокойни води и слаб вятър или пък да се сърфира на морето.
Ocean kayak представи за 2011 г. новия модел Nalu 12.5 (12.5 фута). Nalu означава вълна на хавайски. Това е сполучлива комбинация между sit-on-top каяк и SUP, съчетаваща най-доброто от двата спорта: каякарството и хавайския сърф. Налице са всички атрибути на каяка - багажни отделения, седалка, отвори за отводняване, опори за ходилата. От друга страна корпусът е с профила на SUP. Отзад има 3 финки за стабилизация. Греблото се трансформира за секунди от такова с една лопатка (за гребане от позиция прав) в гребло с 2 лопатки (за гребане от позиция седнал). Nalu 12.5 предствлява ъпгрейд на популярния Nalu и е предназначен за начинаещите до средно-напреднали stand up гребци, които искат за се запознаят, да изпитат и да се насладят на този нов спорт. Подобренията спрямо Nalu са: по-дълъг корпус, новата Comfort Tech™ седалка, текстурирана област от палубата за добро сцепление на ходилата и херметичното багажно отделение на носа. 
_________________________________________________________________

Prowler Ultra 4.7


Prowler Ultra 4.7 беше представен в Австралия и Нова Зеландия в средата на 2009 г. След големия успех там, този каяк беше включен в програмата за САЩ и Европа и безспорно ще е един от фаворитите на пазара за риболовни каяци през 2011 г. Каякът е плод на съвместните усиля на дизайнерите от Ocean Kayak и на група изтъкнати рибари - професионалисти от цял свят. Prowler Ultra 4.7 e проектиран на базата на досегашния лидер - Prowler Trident 15. Промените са: по-голям обем в предната част на каяка и лека извивка (бананова форма) на корпуса за "сухо" каране при вълни и по-изявен кил откъм кърмата за увеличаване на ватерлинията и праволинеен ход. Що се отнася до оборудването....е, няма да намерите друг каяк на пазара с по-богато оборудване. Подробности за Prowler Ultra 4.7 ще намерите на нашия сайт.
Това, което ни впечатли особено е решението с въртящия се капак. Сонарът се монтира на капака и се завърта заедно с капака надолу, когато излизате от брега в морето или излизате на брега. Така той е защитен от водата и удар, ако вълната ви обърне. След като минете прибоя и навлезете навътре, завъртате капака и сонара е вече отгоре.
Единствения недостатък на този каяк е високия ценови клас. От друга страна, това е каяк за професионалисти.
__________________________________________________________________

Серията риболовни каяци Trident

 
Всички каяци от серията Trident ще бъдат снабдени през 2011 г. серийно с нов мултифункционален капак - поставка (Ocean Kayak's Modular Fishing Pod). Капакът е подготвен за монтаж на стойки за въдици на Scotty®, Cannon® и RAM®. Отделно от това, хитро предварително пробитите серии отвори, позволяват бърз монтаж на GPS, fish finder, стойка за бутилка и на практика всякакви други аксесоари. Капакът се продава отделно и като аксесоар за ъпгрейд на Trident 11, 13 и 15.

Няма коментари:

Публикуване на коментар