събота, 7 април 2012 г.

Новите каяци Tetra от Ocean KayakTetra е каяк, който в много отношения няма нищо общо с досегашните каяци от Ocean Kayak. Каяците от серията Tetra се отличават с нисък профил, изчистени линии и като цяло имат по-скоро спортен дизайн. Плъзга се лесно по водата. Седалката е от нов тип и се регулира още по-лесно и бързо от досегашните модели. Но основното предимство на седалката е, че няма нужда да се маха от каяка при транспортиране върху колата, защото тя просто се сгъва. Край на досадния монтаж и демонтаж, когато нямаме търпение да разтоварим и пуснем каяка на вода! Още една интересна особеност: седалката на каяците Tetra е разположена по-високо, т.е. седите по-високо, което е гаранция за това, че тя няма да се мокри. Каяците Tetra имат праволинеен ход благодарение на силно изразения си кил (типичния за Ocean Kayak "California hull" - дизайн) и затова рул не е нужен при каране във вътрешни водоеми. При каране в морето рулът е предимство и затова тази опция е предвидена и Tetra може да се оборудва с рул.

Засега серията се състои от 2 каяка: Tetra 10 и Tetra 12. Първият е дълъг 10'8" (3.25 м.), а вторият е 12'1" (3.68 м.).

За каране в морето в обхвата на 5-милната зона или по-малко, в зависимост от умението и силата, Tetra 12 е по-добрият избор.
Каяците са изключително подходящи и за риболов, затова се предлагат съответно и в риболовно изпълнение. В риболовния си вариант, каяците са оборудвани с централно разположен капак за багажното отделение с множество опции за монтаж на стойки за въдици, сонар, GPS и други устройства. Освен това има две вградени стойки за въдици зад седалката, за "влачене".

За Tetra можем да кажем в заключение: Това са наистина универсални каяци, било то за дневни преходи, релаксиране след работа или за риболов.


Няма коментари:

Публикуване на коментар